Владика Тарас зустрівся з Папським нунцієм і подякував Венедикту XVI за молитву за Стрийську єпархію . 21.10.2008

«Стрийська єпархія вдячна Святішому Отцю, що він пам’ятає і молиться за двох її єпископів, священиків та мирян». Про це Владика Тарас (Сеньків) сказав 17 жовтня 2008 року на зустрічі у Києві з Архиєпископом Іваном (Юрковичем), Апостольським нунцієм в Україні, підсумовуючи свій візит до Ватикану, де проходив курси для нових єпископів та був на особистій аудієнції в Папи Римського Венедикта XVI.

Щорічні курси для нових єпископів відбуваються наприкінці вересня. Курси обов’язкові для всіх єпископів Католицької Церкви, які напередодні прийняли архієрейську хіротонію. Програма курсів передбачає низку доповідей та відвідини і знайомства з структурними підрозділами Апостольської Столиці і Римської курії. Цьогорічні курси відбувалися від 15 до 23 вересня.

Кожного з присутніх на курсах єпископів особисто прийняв Папа Венедикт XVI. У розмові з Владикою Тарасом (Сеньківим) Папа підкреслив: «Я молюся за Владику Ординарія Юліяна та священиків і мирян Стрийської єпархії». Святіший Отець також побажав Владиці Тарасу «Господньої опіки та заступництва Пресвятої Богородиці» на дорозі сповнення обов’язків Єпископа-помічника Стрийської єпархії і єпископського служіння в цілому.

Сто одинадцять єпископів з тридцяти трьох країн світу цього року були учасниками зустрічі для нововисвячених єпископів Католицької Церкви у Ватикані. Тематика роздумів на спеціально приготованих з цього приводу конференціях стосувалася служіння єпископа і питання культури, екуменізму, адміністрування єпархії, формування покликань до священства, застосування медіа в житті Церкви та участі мирян у місії Церкви.

о. Павло Худ

керівник Прес-служби Стрийської єпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.