Святійший Отець у Львові

Ввечері 25 червня Його Святість Іван Павло II Папа Римський прибув до Львова. На львівському летовищі Святішого Отця зустрічали представники влади — мер міста В. Куйбіда, губернатор М. Гладій та голова обласної ради С. Сенчук. Після цього Іван Павло II разом з Блаженнішим Любомиром Кардиналом Гузаром та Його Еміненцією Мар’яном Кардиналом Яворським відправилися на папамобілі у місто.

Сотні тисяч львів’ян вийшли на вулиці міста, щоб зустріти Святійшого та задекларувати свою пошану главі Римо-Католицької Церкви Іванові Павлові II.

Першим місцем зустрічі Івана Павла II у Львові став Кафедральний собор Успення Найсвятішої Діви Марії Римо-Католицької Церкви в Україні, який з початку 14 ст. є головним храмом Львівської латинської архієпархії. У катедральному соборі збереглося чимало пам’яток сакральної скульптури. У головному вівтарі костела знаходиться ікона Матері Божої Лескової — покровительки Львівської архієпархії. Ця ікона оздоблена Папською короною 1776 р.Наступним місцем паломництва Його Святості у Львові був Вірменський кафедральний собор, який за два дні до приїзду в Україну Іван Павло II виявив бажання відвідати.

За роки незалежності України собор став центром вірменського національного життя в місті. Громада ВАЦ тісно співпрацює з іншими християнськими конфесіями, бере участь у всіх екуменічних акціях.

Після цих коротких відвідин Римський Арохієрей прибув до Собору святого Юра, де відбулося посвячення корони для чудотворної ікони Теребовлянської Богородиці. Саме Митрополичі Палати собору Святого Юра стали тимчасовою резиденцією Римського Архієрея.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.