В Прилбичах на Львівщині відбулися святкування з нагоди дня народження Митрополита Андрея. 1.08.2008

29 липня 2008 року виповнилося 143 роки з дня народження Митрополита Андрея Шептицького. З цієї нагоди у родинному селі Митрополита Андрея Прилбичах, відбулися святкування, які розпочалися попереднього дня нічними чуваннями. Впродовж ночі у нoвозбудованому храмі представники монаших спільнот, зібраних під проводом синкела у справах монашества Львівської архиєпархії о. Віталія Дуткевича та велика кількість парохіян цього храму молилися за єдність Церкви і розважали, зокрема, над посланням Митрополита Андрея “Про єдність Церкви”.

Над ранок до молитовної спільноти долучився о. Василь Вороновський, студит. Відслуживши Божественну Літургію, він провів молитви на оздоровлення та чин освячення води.

Відтак уся молитовна громада разом з адміністратором храму о. Андрієм Стадницьким зустріла шановних гостей – Преосвященного Владику Михаїла Гринчишина та Преосвященного Владику Гліба Лончину. Під час Архиєрейської Божественної Літургії до вірних звернувся Владика Михаїл. У своїй промові він влучно провів порівняння між постатями двох братів: з одного боку – Мойсей та Аарон, з іншого – Митрополит Андрей та блаженний Климентій.

На завершення парохіяни місцевої громади подякували шановним гостям та висловили побажання знову побачитися на святій землі, яка зростила такі величні постаті у житті УГКЦ.

Тарас Гавришко

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.