Вірні УГКЦ вирушили на Світовий день молоді в Австралії. 7.07.2008

5 липня з аеропорту “Бориспіль” до Австралії для участі у Світовому дні молоді відлетіла основна група (частина відлетіла вчора) делегації УГКЦ. Її очолює Владика Діонісій (Ляхович), Куріальний єпископ. XXIII Світовий день молоді (World Youth Day) відбудеться 15-20 липня у Сіднеї. Організатори форуму очікують близько 500 000 хлопців і дівчат, з яких не менше 200 000 прилетять на зелений континент з-за кордону.

Серед головних подій, які заплановані для української делегації, це триденна катехизація, яка послужить спеціальним приготуванням до відкриття Світового дня молоді та до спільної молитви зі Святішим Отцем Венедиктом XVI. Для усіх україномовних делегатів катехизацію очолять Владики УГКЦ Діонісій (Ляхович), Петро (Стасюк), Єпарх для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, та Давид (Мотюк), Єпарх Едмонтонський. Напередодні, з 10 до 14 липня, у Мельбурні делегація УГКЦ буде учасником днів єпархії для українців-католиків в Австралії.

“World Youth Day 2008” стане першим австралійським заходом, який відвідає Папа Римський Венедикт XVI. Він прибуде до Австралії 12 липня і більше тижня проведе у Сіднеї, беручи участь в богослужіннях і зустрічах з учасниками свята, а також з офіційними особами Австралії. Крім офіційних зустрічей з владою та представниками інших конфесій та релігій, Папа очолить Хресну дорогу та зустрінеться з групою важких підлітків. У суботу, 19 липня, буде відслужена Літургія з єпископами та духовенством храмів Австралії, а ввечері – велике чування з молоддю. У неділю, 20 липня, Папа Римський відслужить там же урочисту Літургію з нагоди XXIII Світового дня молоді. 21 липня, в останній день, Папа Венедикт XVI виголосить прощальну промову в соборі Пресвятої Діви Марії.

Під час Світового дня молоді для єпископів, які представляють європейський континент заплановано спеціальну зустріч, у якій владики обговорять теперішню релігійну ситуацію та випрацюють спільну позицію щодо праці Церкви з молоддю.

Світовий д ень молоді був започаткований Папою Іваном |Іоанном| Павлом II у 1984 році і практикується кожні два-три роки в різних містах світу. Попереднє святкування відбулося у серпні 2005 року у Кьольні, Німеччина.

Офіційна Інтернет-адреса Світового дня молоді: http://www.wyd2008.org.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.