В Іспанії відбувається щорічна зустріч секретарів Єпископських конференцій Європи.30.06.2008

26-30 червня 2008 року в Іспанії відбувається щорічна зустріч секретарів Єпископських конференцій Європи. Українську Греко-Католицьку Церкву на цьому форумі представляє Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. За повідомленням Владики Богдана, головна тема конференції (кожна річна зустріч має свою головну тему): “Релігійна ситуація в Європі. Між секуляризацією і пошуками сенсу та духовності”. “Тема відображає ті виклики, які сьогодні стоять перед Церквою у Європі: з одного боку – продовження процесу секуляризації, з другого – постійний пошук за релігійним досвідом. Саме ці питання будуть розглянуті на цьогорічному засіданні”, – пояснив Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Крім того буде представлено сучасну ситуацію Єпископських конференцій Європи, виклики, які вони переживають та відповіді, які вони на них дають. Учасники зустрічі будуть застановлятися над роллю Церкви у розв’язанні сучасних суспільних проблем.

У рамках конференції буде вивчено результати роботи ІІІ Європейської екуменічної асамблеї, яка проходила у румунському місті Сібію у вересні минулого року. Відбудеться дискусія про перспективи екуменічного діалогу на європейському континенті.

“Такі форуми дають нам можливість обмінятися досвідом, який набуваємо у процесі церковного життя у різних країнах, дають нагоду представити найважливіші заходи і напрямки діяльності окремих Церков чи Єпископських конференцій. Загалом кажучи, ми відчуваємо себе на цих зустрічах єдиною Церквою, яка дихає двома легенями: східною і західною. Цим ми, можливо навіть випереджуючи події, демонструємо процес об’єднання Європи, розділеної після Другої світової війни – об’єднання навколо християнських цінностей, які й формували сучасну Європу. У цьому, вважаю, велика цінність таких зустрічей”, – сказав про важливість конференції Владика Богдан.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.