“Яким буде майбутній світ?”: запитує Глава УГКЦ у вступному слові до фотокниги “9 місяців + 3 дні”. 29.05.2008

“Часто говориться, навіть в законодавчих колах, що зачата дитина – це тільки частина фізичного тіла матері, й вона, ця дитина, не має ніяких прав. Тобто жінка, в лоні якої ця дитина розвивається, може зробити з нею все що хоче, що їй вигідно. Світові треба пригадати, що ця, ново зачата дитина потребує не тільки визнання своїх прав, але перш усього – любові”, – такі слова зокрема написав Блаженніший Любомир у вступному слові до фотокниги Ігоря Гайдая “9 місяців + 3 дні”, презентація якої відбулася 29 травня у Києві, в “Українському домі”. Цей фотоальбом, за словами Глави УГКЦ, “наглядно підкреслює, що дитинка, яка після 280-ти днів свого реального життя так мило приймає й випромінює Божу любов, виражену у материнському погляді та погляді й міміці її самої, нічим не відрізняється від дитини молодшої на пару місяців, чи від дитини на перших місяцях свого життя”.

Згідно із офіційною інформацією організаторів (Український дім та журнал “АРТ-Ukraine”), з 29 травня по 8 червня в Українському домі буде представлено 70 чорно-білих великоформатних фото із зображеннями новонароджених в перші години життя, відзнятих Ігорем Гайдаєм протягом трьох років у пологових будинках Відня та Києва. Підсумком проекту є видання фотокниги “9 + 3”, де представлені 45 сімей-співавторів – матусь та татусів разом з дітками, які щойно з’явилися на світ.

Фотовиставка буде показана в усіх найбільших містах України, а також у Відні та Інсбруці.

“Я збагнув, що за допомогою простих фото ми стаємо свідками священного початку життя, яке супроводжують потоки щастя та кохання. Знімки зафіксували лише частину їх почуттів, але навіть цієї частини стало, щоб випромінювання любові відчувалося. …Візуальне свідоцтво любові, в якій ми купаємося одразу після народження, здатне викликати імпульс позитивної енергії. Тобто звичайна фотографія може допомогти «прокинутися» та згадати, що ми народжені для любові”, – прокоментував ідею свого проекту Ігор Гайдай. З ним немов в унісон Блаженніший Любомир завершує своє вступне слово такими словами: “Усі питаємося, яким буде майбутній світ? Відповідь дуже проста, і розв’язка так само проста. Усе залежить від того, чи ми будемо любити «нових дітей»”.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.