Швейцарія.Нове керівництво католицької Ради європейських єпископських конференцій (CEEK) було обрано у квітні

Швейцарія

Нове керівництво католицької Ради європейських єпископських конференцій (CEEK) було обрано у квітні на пленарному засіданні цього органу у Фрібурзі (Швейцарія). Президентом Ради став єпископ швейцарського міста Кур Амадей Граб.

Швейцарський прелат, член ордену бенедиктинців, змінив на цьому посту архієпископа Празького кардинала Мілослава Влка. Єпископ Амадей Граб займає Курську кафедру (кантон Граубюнден) з 1998 року після того, як єпископа Вольфганга Хааса перевели з неї до Ліхтенштейну. Він також є президентом Швейцарської конференції єпископів. Двома віце-президентами Ради європейських єпископських конференцій обрані архієпископ Вестмінстерський кардинал Кормак Мерфі-О’Коннор, духовний лідер католиків Англії і Уельсу, і архієпископ Загребський Йосиф Бозанич (Хорватія).

Раніше віце-президентами були єпископ Майнцький кардинал Карл Леман (Німеччина) і архієпископ Егерський Іштван Шерегей (Угорщина).

Рада європейських єпископських конференцій, офіційний статус якої затверджено Папою Іваном Павлом II у грудні 1995 року, була створена для координації співпраці глав 34-х національних єпископських конференцій Європи. У контексті інтеграційних процесів на континенті роль цього органу останнім часом помітно зросла.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.