Владика Ігор (Возьняк) освятив пам‘ятну таблицюГоловнокомандувачу УПА Роману Шухевичу

У суботу, 1 грудня 2007 року, Високопреосвященніший Владика Ігор Возьняк, Архиєпископ Львівський УГКЦ, у співслужінні з представниками УПЦ КП та УАПЦ, освятив пам‘ятну таблицю головному командирові Української Повстанської Армії у 1942-1950 роках, генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу з нагоди 100-річчя від дня його народження. Таблицю встановлено на будинку, де народився Роман Шушевич, у м. Львові по вул. Олекси Довбуша, 2.

На освяченні були присутні: голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ярослав Пітко, заступники обласних рад м. Луцьк та м. Тернопіль, голова Львівського крайового братства ОУН-УПА Олесь Гуменюк та представники громадськості.

Слід зазначити, що згідно Указу Президента України Віктора Ющенка від 12.10.2007 р. Роману Шухевичу було присвоєно звання Героя України.

“Ця таблиця присвячена пам’яті Роману Шухевичу, Генералу УПА, тепер вже посмертно, Герою України, за котрим тягнеться низка великої відповідальності в організаціях, яких він був активним учасником, як палкий герой та полум’яний любитель свого краю та свого народу. Він не жалів свого здоров’я, сил, навіть життя, щоб нас із вами зробити господарями своєї землі та рідної України”, – наголосив Владика Ігор у своєму слові до присутніх.

Підсумовуючи своє слово, Владика Ігор закликав всіх бути чесними патріотами своєї Батьківщини і щоб Господь благословив всім нам у цьому!

Прес-служба Львівської архиєпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.