Патріарший Собор є церковною подією

Так окреслив суть Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви, який 13 серпня 2007 року розпочав свою роботу у Києві, Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький. Ці слова Глава УГКЦ сказав в Українському домі столиці у промові на завершення церемонії урочистого відкриття IV сесії Патріаршого Собору УГКЦ на тему: «Молодь – у Церкві третього тисячоліття».

«Декому могло б здаватися, що ціллю такого Собору є дуже науково, професійно, розглянути ситуацію, її проаналізувати і у підсумку видати цілу листу готових інструкцій: як повинна поводитись молодь, що вона має робити. Ми не відрікаємось від такої праці, ми хочемо пізнати, зрозуміти і безпристрасно, без зайвих сентиментів, справді представити молоді певні розв’язки. Але було б помилкою думати, що Патріарший Собор – це виключно науковий захід. Патріарший Собор є церковною подією. Тут є представники Церкви: єпископи, священики, миряни. Вони не є тут як люди професійні, як спеціалісти, а як представники живої Церкви. І тому цей Собор буде мати особливий характер, бо він буде поєднанням молитви і праці… Цей наш Собор має бути передусім – чи ми молимося, чи працюємо – зустріччю з Богом», – зокрема сказав Предстоятель УГКЦ.

Урочисте відкриття Собору розпочалось із молитви «Отче наш» у виконанні хору «Дзвіночок». Відтак протоієрей Олекса Петрів, керівник Секретаріату Верховного Архиєпископа, зачитав декрет Глави УГКЦ про скликання IV сесії Патріаршого Собору. Тоді о. Ростислав Пендюк, секретар Собору, поінформував присутніх про кількість зареєстрованих на той момент делегатів: 160 осіб із всіх єпархій та екзархій УГКЦ в Україні та світі.

Після цього вітальні промови на адресу делегатів Собору виголосили Владика Маркіян Трофим’як (Римо-Католицька Церква в Україні), Владика Федір (Бубнюк) (Українська Православна Церква Київського Патріархату), о. О_анес (Вірменська Апостольська Церква), єпископ Микола Саламаха (Українська Християнська Євангельська Церква), головний рабин Києва і України Яків Дов Бляйх, радник Секретаріату Президента України Олександр Саган тощо. Крім того було прочитано вітальні листи Апостольського Нунція в Україні Владики Івана Юрковича та мера Києва Леоніда Черновецького.

Завершилося урочисте відкриття добіркою духовних хорових творів українських та закордонних композиторів у виконанні хору «Дзвіночок».

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.