Львівська Духовна Семінарія має нового ректора!

9 червня у храмі Львівської Духовної Семінарії Святого Духа відбулася подячна Божественна Літургія з нагоди завершення навчального року, яку очолив Високопреосвященніший Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський у співслужінні із ректоратом Семінарії та ректором УКУ о. Б. Гудзяком .

У привітальному слові владика Ігор закликав братів-семінаристів завжди бути пильним на дорозі священичого покликання. Бажаючи усім вдалих, благословенних вакацій, Архиєрей наголосив, щоб, перебуваючи у різних спільнотах, виконуючи різні обов’язки, брати-семінаристи завжди були добрим прикладом для інших.

Після завершення Божественної Літургії, випускники Семінарії отримали з рук владики тестемоніум – документ, який видається після успішного звершення формації у Семінарії.

Завершальним акордом навчального року було проголошення Декрету, згідно якого о. д-р. Богдан Прах відкликається з уряду Ректора Семінарії. Владика подякував о. Богдану за титанічну працю для добра УГКЦ, зазначивши, що «лише історія належним чином зможе оцінити все зроблене отцем-ректором». Наступним Декретом, підписаним владикою Ігорем, на посаду Ректора Львівської Духовної Семінарії Святого Духа призначено о. д-ра Святослава Шевчука, який до цього часу виконував обов’язки Віце-ректора Семінарії.

Новообраний Ректор Семінарії о. д-р. Святослав Шевчук також висловив подяку владиці Ігорю за довіру і уряд, покладений на його відповідальність. Зокрема, перефразовуючи слова Святішого Отця Бенедикта ХVI («Після великого Папи Івана Павла ІІ прийшов малий Папа»), сказав, що після «великого Ректора» о. д-ра Богдана Праха прийшов «малий ректор», який стане покірним продовжувачем розпочатої ним справи.

Павло Дроздяк

Медіа центр Духовної семінарії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.