15 травня у Києві відбудеться презентація збірки «Родина – спільнота любові» (матеріали XXII Міжнародного конгресу родини, 9 – 11 травня 2006 року)

«Ця збірка – це не тільки механічне фіксування певної події, але насамперед поштовх до читача дуже серйозно замислитися над тематикою, яка не знає кордонів та всіх інших відмінностей, що зазвичай ділять людство», – написав Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Української Греко-Католицької Церкви, у вступному слові до читачів книги «Родина – спільнота любові», у якій зібрано матеріали XXII Міжнародного однойменного конгресу родини, що відбувся в Києві 9 – 11 травня 2006 року.

У свою чергу Катерина Ющенко, голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000», звертаючись до читачів, зазначила, що для українців родина завжди була найбільшою цінністю. «Міцна родина, віра в Бога, любов до Батьківщини, повага до старших – ось споконвічні цінності українського народу», – читаємо у слові до читачів п. К.Ющенко.

ХХІІ Міжнародний конгрес родини став продовженням конгресів родини, які з 80-х років ХХ століття відбуваються по цілому світу. Метою цих конгресів є ґрунтовний аналіз та спільний пошук розв’язання питань, пов’язаних із родиною та подружжям, з огляду на специфіку країни, де відбувається конгрес. Масштабне зібрання (всього близько 1000 осіб) у Києві, що привернуло увагу вищих ієрархів християнських Церков та інших віровизнань України, зокрема євреїв та мусульман, державних і громадських діячів, священиків, керівників благодійних недержавних фондів і організацій, учених засвідчило глобальний характер фундаментальної кризи інституту родини, що нині протистоїть новітнім викликам: войовничому індивідуалізму, культу самодостатности людської особи, пропаганді позашлюбного сексу, безкарному вбивству ненароджених дітей, масовими розлученнями, насильству в родинах, претензіям одностатевих союзів на визнання їхньої рівноправности з подружжями. Автори збірки зосередилися на проблемах родини як унікальної цінности людської цивілізації, на якій ґрунтується добробут суспільства й майбутнє кожної держави.

Презентація книги «Родина – спільнота любові», яку видало видавництво НаУКМА «Дух і літера» та DVD, із матеріалами конгресу відбудеться у вівторок, 15 травня, в кінотеатрі «Кінопалац» (Київ, вул. Інститутська, 1). Початок о 15.30.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.