Митрополит Львівський закликав до посту

Всесвітлі, всечесні та преподобні отці, преподобні сестри і брати у чернецтві, достойні та любі миряни нашої Церкви, наша країна перебуває у складній політичній та економічній ситуації, можна сказати, у глибокій кризі. Більшість із нашого народу не задоволені ставленням уряду до своїх громадян.

Наростає напруження між народом і правлячою верхівкою, що продовжується уже другий місяць. Гинуть люди, у яких стріляють бійці, а певних викрадених замордовують у відлюдних місцях або просто знущаються з них, обливаючи водою роздягнених на морозі. Кулі, мордування і знущання не принесуть успіху у вирішенні проблеми… Необхідний мудрий діалог та прощення.

Коли місту Ніневії грозило зруйнування, ніневійський цар дав такий наказ: «… Ні людина, ні скотина, ні воли, ні вівці – нічого не сміють їсти, ні споживати, та й води не сміють пити» (Йона 3, 7). І цар разом із людьми сіли в попелі, накрившись веретищами, постили. Господь зглянувся на 20-тисячне місто і пощадив його. Інша історія: коли на Ізраїль наступало велике військо моавитян, аммоніїв та дехто з маоніїв, цар юдейський Йосафат оповістив піст по усій Юдеї  (пор. 2 Хр. 20, 1-3). Від цього благання зійшов дух Господній на  Ахазієла, який промовив: «… Так говорить Господь до вас: Не бійтесь і не лякайтесь цієї великої навали, бо не ваша це війна, а Божа» (2 Хр. 20, 15). А батько, який приводив біснуватого сина до учнів Христових, був в розпачі, бо ті не могли вигнати злого духа. Ісус Христос вигнав злого духа, сказавши своїм учням: «… Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою та постом» (Мр. 9, 29). І нам необхідно прогнати усяке зло з нашої країни. Найкращий спосіб: молитва й піст з любові до Бога! Відкиньмо гріх –  чинімо добро!

Достойні та вірні служителі Церкви Христової, любі та дорогі вірні нашої архиєпархії, оповіщаю піст перед обличчям Господнім у завтрашній день преподобного Теодозія, 24 січня, що кому можливо: цілий день тільки вода; імовірно, вода й хліб; інші ваші жертви, які вам під силу принести на Господній вівтар. Молитву прошу продовжувати безнастанно в наступні дні. Закликаю священиків, щоб організували ці моління, беручи, по змозі, участь в благаннях. У багатьох наших церквах ця молитва вже налагоджена, яка стримує певні негідні дії, що могли б відбутися. Чинімо це з великою довірою до Бога! Бийте у дзвони, хай Господь почує й прийме наші щирі моління та великодушний піст, щоб припинилося кровопролиття й насильство в нашій Україні! Пресвята Богородице, спаси нас!

+ Ігор
Митрополит Львівський УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.