«Мати надію на завтрашній день людина може лише в тому разі, якщо вірить у Бога…», – Блаженніший Святослав

«Добробут походить не від матеріального світу, а від духовного життя і єдності людини з Богом. Тому людина, яка не вірує, завжди буде страждати й мучитися, бо в її нутрі немає Святого Духа, натомість якийсь інший дух у її душі загніздиться», – про це сказав  Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, під час недільної Літургії 12 серпня 2012 року в патріаршому соборі Христового Воскресіння в Києві.

За словами Блаженнішого Святослава, якщо людина не є храмом Святого Духа, як навчає апостол Павло, то її духовну пустку заповнить якесь зло. На думку Предстоятеля Церкви, людина, яка не вірить у Бога, не може мати стабільності у своєму житті. «Мати надію на завтрашній день людина може лише в тому разі, якщо вірить у Бога, бо стабільність забезпечує тільки віра, яка єднає нас із Творцем», – наголосив Глава УГКЦ. Тому в ранньохристиянській символіці саме якір був символом надії, адже він «не дає бурхливим хвилям моря розбити корабель».

«Якщо поглянути сьогодні на українське суспільство й навіть поза межі українського життя, то побачимо, що в сучасному секуляризованому світі людина живе так, ніби Бога не існує, – продовжує Предстоятель УГКЦ. – Молодь крок за кроком втрачає надію й боїться завтрашнього дня». Глава УГКЦ розповів про один випадок, свідком якого він став у Римі. За його словами, торік у Римі відбувався марш молодих людей проти сучасної економічної кризи. Ці молоді дівчата й хлопці вважали себе «втраченим поколінням». «В українському суспільстві, особливо під час передвиборної кампанії, ми бачимо, як нас часто кидає в крайнощі. Сьогодні нам, як ніколи, важливо знайти дорогу до Того, хто справді може дати нам надію, віднайти віру наших батьків, жити з нею й ділитися з ближніми», – закликав Блаженніший Святослав. Наостанок він додав, що віра виявляє свою силу тоді, коли ми визнаємо перед Богом свої немочі.

«Піднесімо до Господа всі наші немочі, труднощі, розкриймо перед Ним усі закутки нашого життя й будьмо певні, що сила Божа проявиться. Нехай Господь дасть нам відчути, що Він є нашою надією на завтра», – сказав на завершення Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.