Кардинал Йоахім Майснер відвідав римо-католиків у Львові

Від 6 до 8 квітня 2013 р. у Львові, на запрошення архиєпископа Мечислава Мокшицького, митрополита Львівського латинського обряду, перебував архиєпископ і митрополит Кельна в Німеччині кардинал Йоахім Майснер.

Його Еміненція Йоахім Майснер ознайомився із життям місцевих римо-католиків, а в неділю, 7 квітня, в урочистість Божого Милосердя, очолив відпустову Святу Месу в митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії. Від 1948 року львівська латинська катедра є також санктуарієм Божого Милосердя.

Перед початком Служби Божої до храму урочисто внесено мощі св. Маргарити Марії Алакок, монахині і апостолки Пресвятого Серця Ісусового. У рамках підготовки до відзначення 250-ї річниці встановлення Свята Пресвятого Серця Ісуса на цих землях, мощі відвідуватимуть католицькі святині по всій Україні.

Вітаючи кардинала Майснера, архиєпископ Мокшицький наголосив, що Його Еміненція разом із бл. Іваном Павлом ІІ багато прислужилися для падіння Берлінської стіни та возз’єднання Німеччини. Кардинал Майснер був близьким приятелем Папи Івана Павла ІІ і Папи Венедикта XVI, – зазначив їхній колишній особистий секретар архиєпископ Мечислав Мокшицький.

Упроводовж багатьох років митрополит Кельна допомагає Львівській архідієцезії. Кардинал Йоахім Майснер виголосив проповідь та очолив Євхаристійну процесію довкола латинської катедри у Львові. За заслуги перед Львівською архидієцезією і митрополією архиєпископ Львівський Мечислав Мокшицький відзначив його Медаллю бл. Якова Стрепи.

В інтерв’ю для Радіо Ватикану кардинал Йохім Майснер сказав: « До обов’язків єпископа належить відвідувати не лишень свою дієцезію, але й сусідні, навіть, коли це не безпосередні, а більш віддалені сусіди, має значення їхня потреба. Коли вони мають потребу, потрібно їх відвідувати, навіть якщо потрібно досить далеко летіти літаком. І ситуація Католицької Церкви у Львові є нелегкою. Їм потрібна солідарність інших католицьких єпископатів. Саме тому я вже втретє у Львові і я дуже приємно вражений. Вони бідні щодо зовнішніх, (матеріальних) дібр, але те що я сьогодні побачиввулиці, повні людей, які йдуть до церкви то мушу сказати, що українці, напевно, багатші, ніж ми в Німеччині: вони мають віру, надію та любов і, можливо, жодного євро, але людина живе не з євро, але з віри, надії та любові.

Ввечері 7 квітня 2013 року кардинал Йоахім Майснер відвідав Львівську Духовну Семінарію св. Йосифа у Брюховичах, повідомляє сайт Львівської архидієцезії Римсько-Католицької церкви в Украні.

Кардинал в супроводі архієпископа Мечислава Мокшицького зустрівся з семінаристами і отцями вихователями в каплиці на спільній розмові. Під час цієї зустрічі всі присутні мали можливість задати почесному гостю запитання. На перше запитання про символіку гербу, кардинал Майснер розповів чому він розмістив на своєму гербі кошик з хлібом і чому  вибрав девіз з Другого Послання до Коринтян: «Наша на вас надія тверда». Пізніше прозвучало запитання відносно вибору нового папи, на що кардинал Майснер, котрий брав участь в останньому конклаві, прокоментував: «Це той папа, який потрібен для наших часів».

На закінчення митрополит Мечислав Мокшицький подякував почесному гостеві за спільну зустріч, а також за багатолітню поміч і співпрацю на благо Львівської Архідієцезії.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.