Кардинал і Архиєпископ Загреба запевнив про свою молитовну підтримку України

«З великою увагою спостерігаю за ситуацією в Україні в останні місяці. Ця глибока криза, що склалася, спонукає нас до щирої і постійної молитви за відновлення миру в Україні. Папа Франциск безупинно закликає, щоб усі сторони припинили будь-які насильницькі дії і шукали злагоди та миру в Україні», ? пише в листі на ім’я Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава кардинал Йосиф Бозаніч, Архиєпископ Загреба.

Кардинал Йосиф вважає, що така кризова ситуація в Україні є запрошенням до молитви і дій, щоб шукати миру, що «його дарував нам Господь своєю смертю на хресті і своїм славним воскресінням».

Архиєпископ запевняє про свою молитовну підтримку Глави УГКЦ та українського народу: «Нехай Святий Дух підтримує Вас, Ваше Блаженство, і просвічує в здійсненні Вашого відповідального служіння в Церкві».

Додамо, що кардинал Бозаніч був одним із кардиналів-виборців, які брали участь у Папському конклаві 2005 року, котрий обрав Папу Римського Венедикта XVI, і 2013 року, що обрав Папу Франциска. У рамках Римської курії кардинал Бозаніч належить до Конгрегації богослужіння і дисципліни Таїнств, Папської ради у справах мирян та Спеціальної ради з питань Європи Генерального секретаріату Синоду єпископів.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.