Інтронізація владики Василя Івасюка відбудеться у третій тиждень Великого посту

У суботу, 22 березня 2014 року, у день пам’яті сорока мучеників, замучених у Севастійському озері, у Коломиї, в катедральному соборі Преображення Господнього, відбудеться Чин введення в уряд (інтронізація) нового Правлячого єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ – владики Василя (Івасюка).

Коломийсько-Чернівецька єпархія була створена 12 липня 1993 року. Вона розташована на території семи районів Івано-Франківської області: Коломийського, Верховинського, Городенківського, Косівського, Надвірнянського, Снятинського, Тлумацького, а також міста Чернівців і всієї Чернівецької області. Першим Правлячим архиєреєм новоствореної Коломийсько-Чернівецької єпархії був владика Павло (Василик), ісповідник віри, довголітній в’язень радянських тюрем.

13 лютого 2014 року у Ватикані повідомлено про те, що Блаженніший Святослав (Шевчук), Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, за згодою Синоду Єпископів УГКЦ та порадившись із Апостольською Столицею, створив Кримський екзархат УГКЦ, виокремивши його з дотеперішнього Одесько-Кримського екзархату УГКЦ, а дотеперішнього Екзарха Одесько-Кримського владику Василя (Івасюка) призначив Єпархом Коломийсько-Чернівецьким УГКЦ.

Владика Василь (Івасюк), новопризначений Єпарх Коломийсько-Чернівецький, народився 21 січня 1960 року в селі Дора на Івано-Франківщині. Навчався в підпільній греко-католицькій семінарії, згодом – у Вищій духовній семінарії в Тернополі та в Папському григоріанському університеті в Римі, де у 2003 році отримав ліценціат з догматичного богослов’я.

У липні 2003 року призначений першим Екзархом новоствореного Одесько-Кримського екзархату УГКЦ та прийняв архиєрейське рукоположення 28 вересня того ж року.

23 травня 2013 року, після раптової смерті владики Миколи (Сімкайла), був призначений Адміністратором Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.