Інтронізація Владики Бориса (Ґудзяка) як Апостольського екзарха відбудеться у соборі Паризької Богоматері

2 грудня у Франції, в соборі Паризької Богоматері, відбудеться церемонія інтронізації Владики Бориса (Ґудзяка) як Апостольського екзарха для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії (початок о 15:00). Літургію очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Участь в інтронізації візьме Архиєпископ Паризький кардинал Андре Вент-Труа, повідомляє прес-служба УКУ.

Програма святкувань з нагоди інтронізації розпочнеться 29 листопада Архиєрейською Літургією в катедральному соборі Святого Володимира Великого, яку очолить Владика Борис. Цього ж дня відправлять Панахиду на могилах екзархального духовенства та Симона Петлюри. Увечері в церкві Saint Sulpice відбудеться концерт за участю хорів Львівської духовної семінарії Cвятого Духа та Українського католицького університету.

30 листопада у Коледжі бернардинів пройде конференція на тему «Церкви Сходу, Церкви Заходу: виклики для нової євангелізації». А в суботу, 1 грудня, в єрусалимській спільноті «Fraternit?s monastiques de J?rusalem» відправлять Вечірню та Літургію.

Нагадаємо, 21 липня прес-служба Апостольської Столиці повідомила про те, що Папа Венедикт XVI прийняв зречення з уряду Владики Михайла (Гринчишина), ЧНІ (1929-2012). Його наступником було призначено о. д-ра Бориса Ґудзяка, ректора Українського католицького університету, з титулярним осідком Каркабії. А 26 серпня в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові відбулася архиєрейська хіротонія отця Бориса (Ґудзяка), яку очолив Блаженніший Святослав.

Апостольський екзархат для українців греко-католиків у Франції створений 22 липня 1960 року. Першим екзархом був Владика Володимир (Маланчук), його наступником – Владика Михайло (Гринчишин).

 

Прес-служба УКУ

 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.