Інтронізація Глави Коптської Католицької Церкви в Каїрі


У вівторок, 12 березня 2013 року, Його Блаженство Ібрагім Ісаак Сідрак, обраний 15 січня 2013 року Патріархом Олександрійським, після кількох днів духовної віднови, офіційно прийняв уряд Глави Коптської Католицької Церкви. У той самий час, коли у ватиканській базиліці Святого Петра коло 180 кардиналів зібрались на Святу Месу Pro Eligendo Pontifice, яку очолив кардинал Анджело Содано, декан Кардинальської Колегії, у катедральному храмі Пречистої Діви Марії у Медінат Наср, що є одним із наймолодших районів Каїру, столиці Єгипту, була відслужена урочиста Служба Божа з обрядом інтронізації новообраного Олександрійського Патріарха. В урочистій Святій Месі у Ватикані брав участь кардинал Антоніос Наґіб, вислужений Олександрійський Патріарх, який, з причини погіршення здоров’я, у січні цього року зрікся з уряду Глави Коптської Католицької Церкви.

На думку кардинала Антоніоса Наґіба, одночасність богослужінь у базиліці Святого Петра у Ватикані та у храмі Пречистої Діви Марії у Каїрі є промовистим знаком сопричастя в Церкві. «Цей провидінний збіг, – пояснив кардинал Наґіб, – звертає нашу увагу на те, як Господь піклується Своєю Церквою. Молитви за вибір нового Папи і за початок служіння нового Патріарха коптів-католиків зливаються і разом підносяться до Всемогутнього Господа, Який дозволяє нам усім почуватися в єдності з Ісусом, у всесвітньому сопричасті, що обіймає Католицьку Церкву».

Довідка: Новообраний патріарх Сідрак народився 19 серпня 1955 року в Центральному Єгипті. Навчався в коптській семінарії, опісля здійснював душпастирські обов’язки у патріаршій єпархії. Після навчання у Римі, здобувши докторат з догматичного богослов’я, викладав у патріаршій семінарії, очолював катехитичну комісію своєї Церкви. У жовтні 2002 року обраний єпископом Ель-Міньї, а 15 листопада отримав архиєрейські свячення.

Коптська Католицька Церква належить до Олександрійської літургійної традиції. Вона постала внаслідок повернення до єдності з Єпископом Риму частини вірних Коптської Православної Церкви. Копти католики проживають у Єгипті та Судані. Існує невелика кількість емігрантів в інших країнах.

Радіо «Ватикан»

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.