Глава УГКЦ закликає любити Україну та розбудовувати український світ

«Заохочую всіх вас сьогодні взяти на себе відповідальність за дар Незалежності нашого народу, з посвятою працювати та гаряче молитися за Україну. Ми повинні сьогодні перейняти ті високі ідеали державотворення, якими горіли герої боротьби за державну незалежність та волю Церкви і народу. Святкуючи цей день, відчуймо, що Господь, наш Творець і Визволитель, є з нами», – йдеться у листі-привітанні Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ, з нагоди 21-ї річниці Незалежності України.

Крім того, Глава УГКЦ у документі зосередив увагу на тому, що Церква завжди перебувала зі своїм народом: «Вона була йому матір’ю та вчителькою, порадницею та берегинею. Часто на захист сотень тисяч вбитих і депортованих, ув’язнених та катованих звучав лише голос її ієрархів – Митрополита Андрея, Патріарха Йосифа». Саме УГКЦ, як Церква-мучениця, за словами Блаженнішого Святослава, готувала нас до «сприйняття Божого дару Незалежності, картаючи за помилки та гріхи, навчаючи любити Бога і ближнього, незалежно від його етнічного походження чи релігійної приналежності, допомагала терпеливо зносити кривду, а образу з усього серця прощати». «Церква вчила у вирі ненависті істинно любити Україну та уникати всякого зла. Зі своїм народом наша Церква є і сьогодні», – вважає Предстоятель УГКЦ. Він закликав усіх вірних Церкви, а також усіх людей доброї волі любити свою Вітчизну та розбудовувати український світ – як у рідній державі, так і поза її межами.

«Наш національно-культурний простір ми будуємо тоді, коли протидіємо будь-яким спробам асиміляції, коли допомагаємо своїм співвітчизникам у всякій потребі, коли плекаємо власну національну свідомість, культуру та мову, коли шануємо свої культурні й релігійні традиції», – зазначає Первоієрарх УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.