Глава УГКЦ y неділю всепрощення молився на гробі святого апостола Петра у Ватикані

17 березня вранці Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, очолив Божественну Літургію на гробі св. апостола Петра у Ватикані. Богослужіння відбулось у каплиці Папи Климента VIII, у підземеллі базиліки. З ним співслужили: владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, владика Іриней (Білий), канонік папської базиліки Святої Марії Більшої, та священики з українських колегій у Римі. Глава УГКЦ закликав вірних молитися за нового Папу та в дусі покаяння і всепрощення розпочати шлях Великого посту.

«Сьогодні, коли ми розпочинаємо сорокаденний шлях Великого посту, у першу неділю понтифікату Папи Франциска, ми прибули до гробу св. апостола Петра, щоб звершити Пресвяту Євхаристію – безкровну жертву молитви Богові за новообраного Римського Архиєрея та за УГКЦ в Україні й усьому світі», – сказав Блаженніший Святослав у своїй проповіді під час Богослужіння.

Порівнюючи час Великого посту із сорокарічною мандрівкою ізраїльського народу в пустелі, Глава УГКЦ навів образ скелі, яка врятувала від спраги подорожніх, а цією скелею, за словами св. апостола Павла, є сам Ісус Христос. «Для того щоб кожна людина у будь-який історичний момент свого життя мала доступ до цієї скелі, одного зі своїх апостолів Ісус Христос назвав скелею, яка є надійною опорою нашого духовного життя», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Розпочинаючи Великий піст Неділею всепрощення, Блаженніший Святослав закликав усіх вірних до справжнього покаяння та прощення: «Ми не можемо просити в Бога прощення наших гріхів, якщо не простимо тим, хто завинив проти нас. І саме з катедри апостола Петра у XX ст. пролунали слова: “Прощаємо і просимо прощення”».

Після завершення Божественної Літургії Блаженніший Святослав поблагословив усіх присутніх часткою мощів св. Верховних апостолів Петра і Павла, які завдяки старанням владики Іринея (Білика) Апостольська Столиця передала парафії с. Вишка Великоберезнянського району, що на Закарпатті.

Відеосюжет про цю подію: www.ugcc.tv/ua/media/54995.html

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.