Глава УГКЦ вважає канонізацію Папи Івана XXIII та Папи Івана Павла II святом для України і УГКЦ

Як ми раніше повідомляли, 27 квітня Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, узяв участь у канонізації двох визначних Римських Єпископів минулого століття: Папи Івана XXIII та Папи Івана Павла II. Із Святішим Отцем Франциском співслужили предстоятелі різних Східних Католицьких Церков, 150 кардиналів і понад 700 єпископів.

Коментуючи цю історичну подію для «Живого.ТБ», Верховний Архиєпископ УГКЦ зауважив, що канонізація обох Пап є справжнім святом для України і УГКЦ. Бо «отримавши таких заступників і світ, і Україна, випросить у Господа ласку миру і свободи».

Крім цього, Блаженніший Святослав додав, що канонізовані святі Католицької Церкви відкрили нову сторінку в історії людства: «Папа Іван XXIIIзнаний як «добрий Папа». Він, за словами Папи Франциска, ведений Духом Святим, скликав II Ватиканський Собор. А ще він відомий як Папа-миротворець, якому вдалося «замирити» Карибську кризу, під час якої людство стояло на межі атомної війни.

 

Натомість Папа Іван Павло II став для України дуже близьким, бо завжди носив її у своєму серці. Він є також тим, хто «повалив Берлінський мур і дав силу своєму народові вистояти перед тоталітарним комуністичним режимом».

На думку Глави УГКЦ, символічно, що канонізація обох Пап відбулася в один день. Адже їхні постаті зворушують серця людей і сьогодні. «Сьогодні світ стоїть на межі протистояння. Можливо, епіцентром цього протистояння є Україна. Тому нині я молився до новопроголошених святих за нашу державу», ? додав наприкінці Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.