Глава УГКЦ в Торонто відвідав українську катедру Святого Йосафата

5 травня 2014 року Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, очолив Архиєрейську Божественну Літургію в катедральному соборі Святого Йосафата, що в Торонто (Канада). Участь у Богослужінні взяли вихованці Школи святого Йосафата. Під час проповіді Блаженніший Святослав звернув увагу вірних на те, що є тільки одне Єство, яке може повернути нам цілісність – Бог: «Мир є даром Божим. Тому молімося до Господа за дар цілісності нашого народу і миру для України».

Торік собор Святого Йосафата святкував своє сторіччя. Початки цієї парафії пов’язані з поселенням перших українців-емігрантів на околиці Торонто. Першу Літургію тут відправив о. Заклинський із США в лютому 1908 року в приватному будинку на розі Едвін і Ідит-Захід у Торонто. Згодом виник задум побудувати власну церкву. Цей задум вдалося реалізувати молодому священику із США о. Йосифу Боярчуку в лютому 1912 року.

Коли греко-католики відзначали 75-річчя існування Українського католицького катедрального собору Святого Йосафата, він був визнаний урядом історичною пам’яткою Торонто. Сьогодні парафія нараховує понад 240 родин. При соборі діє Ліга українських католицьких жінок, Братство українських католиків Канади, молитовна група “Матері в молитві” та катедральний хор.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.