Глава УГКЦ в Сіднеї відвідав парафіяльну школу, в якій навчається близько сімдесяти дітей

Збагнути глибину українського світу й української культури можна лише пізнавши віруючу українську душу, українське серце. Бо культура і наша мова – це вияв у матеріальний, видимий спосіб внутрішнього, духовного життя.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у день свята Воздвиження Хреста Господнього під час візиту до парафіяльної Школи імені митрополита Андрея Шептицького, яка цього року відзначатиме своє 45-річчя. Школа заснована при парафії Святого Андрія в Сіднеї; остання налічує близько 70 дітей різного віку.

Школярі до зустрічі зі своїм Патріархом підготували українські пісні, танці та різні сценки. «Скільки ця школа пережила різних випробувань! Гадаю, це показує, наскільки вона міцна і потрібна українській Церкві та українському народові», – зауважив Предстоятель.

На думку Глави Церкви, особливістю цієї школи є те, що це парафіяльна школа. «Користаючи з нагоди, що тут є очільники СУМу (Спілка української молоді) і «Пласту», хочу підкреслити – аби вповні зберегти нашу спадщину і традицію, не можна відділяти Церкву від громадських організацій. Хто хоче розпізнати українську культуру, але не бере до уваги уваги її духовної культури, подібний до людини, котра не знає, в які двері зайти до хати. І так постійно довкола хати ходить, заглядає у вікна, але ніколи не може потрапити і пізнати зсередини душу українця», – вважає Блаженніший Святослав. «Гадаю, успіх цієї школи полягає в тому, що вона зуміла зберегти духовне і культурно-національне», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший подякував учителям, які працюють з дітьми, і батькам, які плекають своє, рідне. «Бо якщо вдома перестануть говорити рідною мовою, то, будьте певні, що ні церква, ні школа не допоможе вам цього зробити», – вважає він. Також Глава Церкви подякував учням української парафіяльної школи в Сіднеї. «Ви не тільки добрі співаки і танцюристи, а й декламатори і гумористи», – зазначив Блаженніший Святослав.

«Великого Божого благословення вам, наснаги, аби духовне і культурне, громадське і церковне, дитяче і доросле, українське і австралійське завжди разом, нероздільно вміли співіснувати і розвиватися», – побажав Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.