Глава УГКЦ посвятив каплицю в єпархіальному домі Парижа

9 травня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, освятив каплицю князів-страстотерпців Бориса і Гліба в єпархіальному домі Паризької єпархії святого Володимира Великого.

В урочистості взяли участь владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерської, владика Гліб (Лончина), Єпарх Лондонської єпархії, владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, канцлер Паризької єпархії о. Михайло Романюк, ректор Українського католицького університету о. Богдан Прах та багато гостей з Франції та України.

«Колись це була лише єпископська резиденція, а сьогодні, освяченням цієї каплиці, вона перетворюється на єпархіальний дім, а це дім родини, двері якого, день і ніч є для всіх відкриті. Це міняє логіку нашої Церкви тут в Парижі, міняє логіку єпископського служіння і відкриває серце єпископа до його вірних. Я думаю, що владика Борис буде щасливий, якщо двері цієї каплиці будуть завжди відкриті і кожного дня буде так багато людей як сьогодні», – зазначив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ побажав, щоб єпархіальний дім став осердям інтелектуального життя єпархії. «Нехай Дух Святий спочиває у цьому домі і приведе сюди багатьох людей. Не тільки тих, які зможуть допомогти обновити цей будинок, наповнити його новим життям, але й тих, які справді шукають Істину, які хочуть пізнати Правду, щоб тут забило серце християнського інтелектуального життя, щоб тут утворився такий собі інтелектуальний скит Українського католицького університету», – наголосив він.

ugcc.fr

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.