Глава УГКЦ подякував єпископам Польщі за Загальнопольський день молитви за мир в Україні

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав висловив подяку польському єпископату «за ще один дуже вагомий знак солідарності польських єпископів з українським народом у вкрай складний і драматичний історичний момент, який сьогодні переживає наша Батьківщина».

Про це йдеться в подячному листі Блаженнішого Святослава до Єпископської Конференції Польщі.

Слід відзначити, що під час 368-го пленарного зібрання Польської Єпископської Конференції єпископи звернулися до вірних у Польщі з проханням, щоб 22 березня, у п`яту неділю Великого посту, був оголошений Загальнопольський день молитви за мир в Україні, а також між польськими та українськими парафіями були налагоджені прямі контакти.

«Це є символічний крок, – наголосив Предстоятель УГКЦ, – який нагадує про підписане в червні 2005 року Спільне послання про польсько-українське примирення, яке було важливим актом у наших взаємовідносинах і десятиріччя якого ми відзначаємо цього року». Заклик до співпраці та молитви за Україну, який мені переказали через польських єпископів, дуже важливий як для мене, так і для всього нашого Синоду, що вкотре демонструє, як багато нас поєднує і як багато схожих суспільно-політичних питань ми мусимо підіймати в нашому пастирському служінні.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.