Глава УГКЦ під час Пасхального Богослужіння закликав «прийти, побачити і увірувати»

«Сьогодні ми тішимося, бо нічого немає неможливого для того, хто вірить… Неможливо зв’язати Церкву, яка є Тілом Христовим, – неможливо їй зв’язати рук і заткнути рота, бо у Воскресінні Христовому вона вислизне і Слово Боже проголошуватиметься у всьому світі. Укотре сьогодні ми повинні бути подібними до апостолів і досвідчити те саме, що вони показали своїм життям: прийти, побачити і увірувати», – наголосив у проповіді під час Архиєрейської Пасхальної Літургії, що відбулася в храмі Святого Василія Великого в Києві, Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, 5 травня 2013 року.

Із Предстоятелем Церкви співслужили: владика Богдан (Дзюрах), керівник Патріаршої курії УГКЦ, владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, та духовенство парафій УГКЦ м. Києва.

Як сказав у проповіді Блаженніший Святослав, у сучасному світі люди живуть в обставинах, що змушують їх випускати з уваги незаперечний факт: життя у цьому світі – це ще не все життя. «Нині ті люди, які мислять у рамках свого матеріалістичного бачення, навіть не думають про життя після смерті і тому роблять своє дочасне існування довшим і кращим», – пояснив проповідник.

За його словами, часто так стається, що ми у своєму житті знаходимося перед зачиненими дверима: нами хтось маніпулює і через те наші двері зачинені. Яким же розчарованим буває абітурієнт, коли намагається вступити до якогось вузу, а немає можливості, бо в цьому закладі панує корупція і тому перед ним двері зачинені. Часто буває і таке: хтось хоче справедливо будувати своє життя, але нечесні люди на кожному кроці перед цією особою зачиняють двері. «На початку цього Богослужіння ми молилися перед зачиненими дверима Церкви. Ці двері символізують двері акту смерті, перед якими кожен із нас постане. Перед дверима ми співали переможну пісню «Христос воскрес» і Христом їх відчинили навстіж, увійшовши до храму, що символізує порожній гріб Спасителя, у якому ми сповнюємося небесного життя», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Наприкінці проповіді Блаженніший Святослав зацитував слова Лесі Українки: «Ні! Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає». За його словами, поетеса оспівувала любов, якою може бути сповнене людське серце. Такою любов’ю, своїм вічним життям, може обдарувати нас Христос.

«Вітаю вас із великими подіями в нашому житті, адже те, що сталося з Христом, стосується кожного з нас. Нехай сьогодні радість перемінить наш смуток і кожна безнадійна людина сповниться новою надією, що випливає із сили воскреслого Христа. Нехай силою Христового воскресіння переобразиться кожен із нас і все наше суспільство», – завершив Верховний Архиєпископ.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.