Глава УГКЦ: Ми повинні допомогти мешканцям Сходу України наново усвідомити себе частиною незалежної і суверенної України

Українська влада, як і ми, громадянське суспільство, протягом останніх років нічого не зробили для консолідації українців. Ми стали свідками застосування різних політтехнологій, які мали на меті, навпаки, роз’єднати українське суспільство. Тепер пожинаємо плоди такої політики. Тому зараз ми повинні дбати про єдність і соборність Української Держави.

Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в ефірі 5 каналу 24 серпня 2014 року, у День Незалежності України.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що хвиля патріотизму поступово поширюється всією соборною Україною. За його словами, на це реагують і мешканці Сходу України (Донецької і Луганської областей).

Однак, на його переконання, сьогодні відбувається унікальний в історії факт, коли «наші молоді хлопці з усіх частин України віддають своє життя за свободу і незалежність Донеччини і Луганщини». «Це новий імпульс української ідентичності цих земель», – зауважив він.

Блаженніший Святослав вважає, що мешканцям східних земель України потрібно «відкрити всю мережу людських стосунків», щоб поступово відбулося їх інтегрування в українське суспільство.

«Це те, що не було зроблено в попередні роки. Тепер же ми повинні бути терпеливими до цих людей. Бо, за християнським розумінням, милосердя чиниться не за якісь заслуги: Бог любить нас такими, якими ми є. Ми повинні огорнути любов’ю і увагою потребуючих із цих частин України і прийняти їх такими, якими вони є», – зауважив Глава УГКЦ, підкреслюючи, що це допоможе їм наново усвідомити себе частиною незалежної і суверенної України.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.