Hа площі Святого Петра у Ватикані лунали побажання миру

Тема миру була особливо відчутною у неділю, 26 січня 2014 р., на площі Святого Петра у Ватикані. Крім побажання миру та порозуміння Україні, Святіший Отець також згадав про те, що наступного тижня мільйони осіб на Далекому Сході, які дотримуються місячного календаря, відзначатимуть новий рік. Це, зокрема, китайці, корейці та в’єтнамці. «Всім їм бажаю життя, сповненого радості й надії», – сказав Папа, побажавши також, щоб у їхніх родинах знайшло належне місце «нестримне прагнення братерства», що буде «цінним внеском у будування людянішого світу, в якому панує мир».

Крім того, на головній католицькій площі зібралися тисячі дітей та підлітків Дитячої Католицької Акції Риму з нагоди щорічного заходу під назвою «Караван Миру».

Щороку в останню неділю січня діти та підлітки, приналежні до цієї мирянської організації, разом зі своїми вихователями та наставниками, ідуть галасливим походом вулицями Риму, несучи всім людям доброї волі заклик до миру. Похід завершується на площі Святого Петра для участі в недільній молитві з Папою. Тому, поруч зі Святішим Отцем Франциском з вікна Апостольського палацу виглядало двоє дітей, яким Папа передав слово, щоб зачитати послання миру, після чого вони випустили в небо білих голубів.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.