Елементом краси життя є його слабкість. Папа Франциск прийняв членів Папської Ради душпастирства служби охорони здоров’я

Досвід братерського взаємоподілу з тими, хто страждає, відкриває нам справжню красу людського життя. Таку думку висловив Папа Франциск, приймаючи у понеділок, 24 березня 2014 р., учасників Пленарної зустрічі Папської Ради душпастирства служби охорони здоров’я, тема якої почерпнута з Апостольського Листа блаженного Івана Павла ІІ Salvifici doloris (Спасенного Болю), звучить: «Чинити добро стражданням та чинити добро страждаючому». Як зауважив Святіший Отець, його блаженний попередник «жив цими словами та дав їм зразкове свідчення».

«Це правда, – підкреслив Папа Франциск, – що також у стражданнях ніхто ніколи не є самотнім, тому що Бог Своєю милосердною любов’ю до людини і до світу огортає також найбільш нелюдські ситуації, в яких образ Творця, присутній у кожній людині, виглядає притемненим і спотвореним». Христос узяв на Себе кожен людський біль, а в Його страстях – «найбільша школа для кожного, хто хоче посвятитися служінню хворим і страждаючим співбратам».

«Досвід братнього взаємоподілу з тим, хто страждає, відкриває нас на справжню красу людського життя, яка також включає його слабкість. Оберігаючи та підтримуючи життя, не зважаючи на те, у якій стадії та в яких умовах воно перебуває, можемо розпізнати гідність і цінність кожної окремої людської істоти, від зачаття до смерті», – зауважив Святіший Отець, закликавши пам’ятати, що у вбогих, страждаючих, дітях, також і небажаних, у людях з особливими фізичними чи психічними потребами, у похилих віком присутнє страждаюче Христове тіло.

Текст із
сайту Радіо Ватикану
Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.