«Дякуємо Господеві за 25 років свободи нашої Церкви…» – Глава УГКЦ на завершення Синоду Єпископів

Небесний Отець своїм Царством Небесним прагне поділитися з кожною людиною. Тому Він посилає своїх слуг, щоб вони кликали всі народи на Його «бенкет Царства». Від нас Небесний Отець очікує відповіді. Він сподівається, що ми не знехтуємо цим Його запрошенням.

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 14 вересня 2014 року під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії в соборі Святого Юра.

Як відомо, 7 – 14 вересня у Львові проходив Синод Єпископів УГКЦ. Як зазначив у проповіді Глава Церкви, по завершенні цього Богослужіння єпископи, як «Божі посланці – наслідники апостолів, роз’їдуться по всіх куточках земної кулі, щоб проповідувати Царство Небесне, що присутнє між нами, ділитися Божою радістю з людьми, які її не мають». Він також повідомив про те, що під час Синоду владики роздумували над своїм єпископським завданням як служителів Небесного Отця. «Ми міркували про те, як ділитися Його дарами і вчити цьому інших людей», – додав він.

А ще, як зауважив Предстоятель УГКЦ, 17 вересня 1989 року минає 25 років з того часу, як «на Свято-Юрську гору прийшло чверть мільйона людей, котрі відповіли Богові і публічно виявили свою приналежність до переслідуваної УГКЦ».

«Дякуємо Господові за 25 років свободи нашої Церкви на рідних землях! Дякуємо тим нашим братам і сестрам, які не побоялися відповісти на поклик Божий. Рівно ж згадуємо наших великих попередників у єпископстві і священстві, зокрема владик підпільної УГКЦ», – завершив Верховний Архиєпископ УГКЦ, зазначаючи, що 20 листопада 1989 року підпільна УГКЦ була офіційно визнаною, тобто «легалізованою у тій безбожницькій державі, яка ж сама її і ліквідувала».

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.