«Душпастирський катехитичний порадник» презентували у Львові

Під час науково-практичної конференції, що відбулася 6 грудня 2012 року в конференц-залі філософсько-богословського факультету УКУ у Львові, яка стосувалася здобутків, викликів та перспектив розвитку пасторального богослов’я УГКЦ, відбулася презентація «Душпастирського катехитичного порадника». Цей порадник вийшов друком відповідно до рішення Синоду Єпископів УГКЦ і його презентував о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Аналізуючи останні постанови Синоду Єпископів УГКЦ, о. Михайло зазначив, що багато із них прийняті в контексті стратегії розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі із Христом»  і в них особливу увагу звернуто на душпастиря. З огляду на це, за словами священика, завданням комісії було дати душпастирям відповідний інструмент здійснення правильного катехитичного служіння. Тому протягом півтора року над таким інструментом для душпастиря працювали близько 700 осіб, серед яких катехити та експерти богослов’я. «Цей порадник подає практичні поради щодо організації катехитичного життя у парафіяльній спільноті», – підкреслив о. Михайло. Він складається із чотирьох розділів: катехитичне навчання у житті парафії (катехитична школа, біблійний апостолят, співпраця з навчальними закладами та інститутами богопосвяченого життя), катехизація у молитовному житті парафії (катехиза в богослужіннях добового кола, під час звершування треб, Божественної Літургії), у спільнотному житті парафії (прощі, екскурсії, табори, парафіяльні спільноти, реколекції), у соціальному житті парафії (в реабілітаційних центрах, у військових частинах, студентських містечках), а також документи Церкви про катехизацію.

Завершуючи своє слово, о. Михайло подякував усім владикам Синоду Єпископів УГКЦ, які чітко проаналізували структуру порадника і весь його матеріал, і та заохотив душпастирів організовувати катехитичні школи у своїх парафіях, щоб «кожен віруючий розумів основні правди віри». «Нехай цей порадник стане вам допомогою в проголошенні Слова Божого серед Божого люду», – додав о. Михайло.

Слід відзначити, що учасником конференції був Владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, та науковці зі Львова, Тернополя, Дрогобича та Києва. Під час двох пленарних засідань експерти обговорили історичний розвиток пасторального богослов’я, сучасні тенденції та основні напрямки його розвитку.

Детальніша інформація на блозі poradnuc.blogspot.com/p/blog-page.html.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.