Духовно-психологічна допомога постраждалим на Майдані

Навчання для священиків проходило в Бучацькій єпархії з 22 до 23 травня 2013 року. На цей раз про психологічні виміри духовного супроводу осіб, які потерпіли під час революційних подій в Україні ,та загалом українського народу розповідав заступник директора Інституту психологічного здоров’я Ростислав Шемечко, викладач УКУ.

Яка можлива роль священика і наскільки важливо допомогти людині, пояснити, що відбувається з нею, надати допомогу, наголошував викладач. Також дав важливу інформацію про те,що в УКУ є центр психологічної підтримки, в якому працюють фахівці і можуть надати безкоштовну психологічну допомогу людям, які потерпіли під час революції.

На закінчення лекцій про «Нове серце», на основі слів пророка Єзекиїла, роздумували учасники зустрічі. Гідність і цінність людини, доброзичливість і співчуття, волелюбність і готовність за правду, протистояти злу силою любові, любов до людей – саме на такі вартості акцентував увагу д-р Ростислав, які потрібні у практичному служінні священиків українському народу.

За матеріалами офіційного сайту Львівської архиєпархії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я створено центр духовної та психологічної допомоги захисникам Майдану – учасникам та свідкам протестних акцій.

Завданням і метою центру є координувати надання духовної і психологічної допомоги людям, що пережили трагічні події в Києві та змагаються з наслідками побаченого або пережитого жорстокого насилля.

Координаційний центр підтримки учасників та свідків жахливих подій знаходиться за адресою (м. Львів, пл. Св. Юра, 5). Телефони гарячої лінії 032 297 00 57; 067 731 06 41; e-mail: centrdopomogy@gmail.com, www.centrdopomogy.org.ua.

Додаток:

Осередки центру:

Український католицький університет:

Фахівці Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету разом із колегами з Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії надають кваліфіковану безкоштовну психологічну допомогу особам, які постраждали на Євромайдані.

В УКУ безкоштовно надають індивідуальні консультації психолога, спеціалізовану психотерапевтичну допомогу, а також групові психологічні підтримки та допомоги для постраждалих осіб та членів їхніх родин за адресою:

вул. І. Свенціцького, 17 в Центрі психологічного консультування (каб. 105).

Запис на консультацію від 9.00 до 18.00 (щодня, крім вихідних та святкових днів) за телефонами: (093) 825-41-35 та (097) 416-94-94 чи за електронною адресою: ipz@ucu.edu.ua

Центр духовно-психологічної підтримки при гарнізонному храмі Святих Петра і Павла УГКЦ
вул. Театральна, 11, м. Львів.
Телефон гарячої лінії (від 8.00 до 20.00)
096 890 70 70
097 649 70 63– п. Марта Пивоваренко (психолог)

Центр духовно-психологічної допомоги при храмі Святої Софії УГКЦ
м. Львів, вул. Франка, 121 А.
Телефон гарячої лінії (від 8.00 до 20.00 год.)
0676712257 о. д-р Сергій Олійнічук (священик і психолог)

Прес-служба Бучацької єпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.