Боже слово – запорука зростання сім’ї. На молитві «Ангел Господній» з Папою, 5 жовтня 2014

Щоб сім’я могла зростати, мусить живитися Божим словом. На цьому наголосив Папа Франциск перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 5 жовтня 2014 року. Під час цієї зустрічі на площі Святого Петра у Ватикані, представники чернечої спільноти Отців Паолінів, які займаються видавничою діяльністю, розповсюдили серед паломників 15 тисяч примірників Святого Письма. Акція була приурочена 100-річчю від заснування Згромадження. У цьому контексті Святіший Отець побажав, щоби в кожній родині була Біблія, але не захована у шухляді, а щоб її перечитувано, як індивідуально, так і спільно.

Молитовна зустріч відбувалася після Святої Меси з нагоди відкриття Надзвичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів. «Синодальні отці, що прибули з кожної частину світу, разом зі мною переживатимуть два насичені, збагачені молитвою, тижні слухання та дискусій на тему:Виклики душпастирства сім’ї в контексті євангелізації», – пригадав Папа, закликавши вірних «підтримати праці Синоду молитвою, призиваючи материнське заступництво Пречистої Діви Марії».

Коментуючи біблійні читання того дня, Святіший Отець вказав на те, що вони розповідають про виноградник, як символ вибраного Богом народу. «Як виноградник, люд вимагає великої турботи, терпеливої та вірної любові. Так Бог чинить із нам, так покликані чинити і ми, пастирі», – зауважив Папа, додавши, що дбання про родину також є частиною праці в Господньому винограднику.

Текст із сайту Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.