Блаженніший Святослав зустрівся з послом США Джеффрі Пайєттом

21 серпня 2013 року в приміщенні Патріаршої курії УГКЦ на вул. Інститутській у Києві Блаженніший Святослав зустрівся з новим послом США Джеффрі Пайєттом. Зустріч відбулася на прохання посла США.

Під час спілкування сторони говорили про роль Церков загалом і Української Греко-Католицької Церкви зокрема у справі розбудови громадянського суспільства. Пан посол зазначив, що вважає глав Церков лідерами громадянського суспільства. Він цікавився, якою є євроінтеграційна перспектива та наскільки громадяни України бачать своє майбутнє в європейській спільноті.

Блаженніший Святослав розповів про позицію в цьому питанні Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. Глава УГКЦ згадав про поїздку делегації ВРЦіРО в лютому цього року до Брюсселя і про різні зустрічі на найвищому рівні, які тоді відбулися. При цьому члени делегації засвідчили євроінтеграційні прагнення українців. Блаженніший Святослав повідомив, що в жовтні цього року має відбутися ще один візит делегації ВРЦіРО до столиці Євросоюзу.

Також сторони проаналізували стан релігійної свободи в Україні. Джеффрі Пайєтт зазначив, що США уважно спостерігають за цією ділянкою суспільного життя. А Предстоятель УГКЦ наголосив на важливій ролі ВРЦіРО у справі збереження міжконфесійного і міжрелігійного миру в Україні.

Відтак посол США дуже позитивно говорив про важливу історичну подію в історії УГКЦ – урочисте освячення Патріаршого собору. Він розповів про увагу закордонної громадськості, спостерігачів, експертів, ЗМІ до цієї події, відзначив її чисельність і справжню духовність.

Крім того, ішлося про майбутній візит посла до Львова і відвідини УКУ.

На завершення Блаженніший Святослав подарував Джеффрі Пайєтту щойно видане українською і англійською мовами презентаційне видання «Українська Греко-Католицька Церква. Перші кроки. Ісповідництво. Відродження».

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.