Блаженніший Святослав: “Сьогодні нам потрібно думати про те, як будувати мир в Україні”

Примирення між людьми – непростий, глибокий, але природний процес. Бо для людей неприродно завжди когось ненавидіти, з кимось воювати. Люди втомлюються жити в такому стані. Сьогодні нам потрібно думати про те, як будувати мир в Україні. Це саме те, про що християни всіх конфесій у всьому світі щоденно моляться. Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у відеоблозі для «Живого.ТБ».

На його думку, для цього найперше потрібно прагнути миру і шукати всіх шляхів, щоб його збудувати. Бо, «як ми чогось справді дуже бажаємо, то з Божою допомогою, раніше чи пізніше, цього осягнемо».

Наступний крок до миру, за словами Глави Церкви, полягає в тому, щоб відкрити гідність тої людини, з якої ми прагнемо примирення. Адже саме це і є змістом Революції гідності: «Це означає побачити гідність людини не тому, що вона посідає певне становище, чи живе в певній частині України, чи говорить певною мовою. А тому, що вона сотворена на образ і подобу Божу».

«У всьому тому, що ми будемо чинити стосовно наших опонентів, вони мають бачити бажання добра. Якщо наш опонент це побачить, то це стане тим фундаментом, на якому можна буде будувати інші кроки примирення», – пояснює він.

Предстоятель УГКЦ вважає: якщо ми побачимо перед собою людину, то будемо з нею вести діалог, який є наступним кроком до примирення: «Якщо бачимо в особі нашого співрозмовника, то повинні почати з ним діалог, а він будується на вмінні говорити і слухати».

«Ми повинні бачити в тих людях, котрі стоять по той бік умовної межі, людей, що справді глибоко страждають, тих, які шукають себе і є дезорієнтовані; людей, які не знають, де є правда і не знають того, хто їм насправді бажає добра, хто є їхнім другом. Це той зміст діалогу, який ми маємо вести з нашими братами і сестрами, які страждають від голоду, холоду, руйнувань, хвороб. Вони потребують того, щоб ми висловили до них свою повагу», – підсумував Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.