Блаженніший Святослав посвятив український народ під покров Пресвятої Богородиці

У храмі Покрови Пресвятої Богородиці Згромадження салезіан у Львові  2 лютого 2014 р. Б. Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) на прохання сотень українців посвятив український народ під покров Пречистої Діви Марії.

«Я сьогодні прибув до цього храму Покрови Пресвятої Богородиці у славному граді Львові, щоб виконати одну важливу дію і місію, про яку мене просили люди… Сьогодні наш народ кричить до небес про справедливість. Сотні людей просили, аби я посвятив український народ під покров Пречистої Діви Марії. Мати наша Небесна, покрове наш святий, ми не маємо більше нікого, хто б нас покрив, немає більше нікого, хто б заступався за нас: зранених, скривджених, зневірених перед твоїм Сином і Отцем Небесним у Дусі Святому. Покрий нас, захисти, випровадь нас своїм святим покровом, бо ти є наша заступниця», – сказав Блаженніший Святослав.

Під час проповіді Предстоятель Церкви нагадав, що сьогоднішня неділя називається Неділею про Закхея і вона починає готувати нас до Великого посту. У цю неділю «ми чуємо про дуже глибоку й цікаву подію: Ісус Христос в гущавині свого народу, прийшов шукати те, що загинуло…»

Крім того, за словами проповідника, цього дня салезіанська родина нашої Церкви святкує своє особливе свято – Преподобного і святого Дона Боско, засновника Салезіанського згромадження.

Проповідник пригадав, що Дон Боско був дуже цікавою особою, бо жив у час, коли змінювалася політична мапа Італії другої половини ХІХ ст., у час, коли переставала існувати папська держава і Папа Пій ІХ оголосив себе в’язнем Ватикану, у час, коли почалися гоніння на Церкву…

«І ось Господь Бог віднаходить молодого священика, який не боїться бути зі своїм народом. Він іде до в’язниці, шукає молодих хлопців (які прийшли з Півдня Італії шукати праці на Півночі), щоб їх захистити… Таким чином святий Дон Боско став знаком Божої присутності серед свого народу, який був у той час заляканий і розбитий. А місія молодого Салезіанського згромадження була показати, що ось цей час – непростий, кривавий – є часом спасіння. Сьогодні на цей дім, на це місто зійшло спасіння, бо ми, як Церква, шукаємо те, що загинуло, і приводимо до Бога. Церква є зі своїм народом. Церква є джерелом сили того люду», – наголосив Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ нагадав вислів Дона Боска: сумний святий є сумнівний святий. Бо той, хто вірить у Бога, каже архиєрей, має радість не від політичної безпеки і суспільного порядку, а має радість від того, що Бог є разом із ним, а він – близько до Бога.

«Сьогодні на цей дім зійшло спасіння». Як ми сьогодні потребуємо почути ці слова Христові, особливо в час, який переживаємо, у час, який сповнює наші серця тривогою і смутком, у час, коли ллється кров і пропадають люди, у час, коли ми справді не маємо на кого надіятися, тільки на одного Бога. І сьогодні, в цю неділю, постать Дона Боско мені й вам каже: сьогодні на наш народ зійшло Боже спасіння, тому що Церква є, була і буде зі своїм народом, буде джерелом його сили і відваги. Тому сьогодні усміхнімося разом з Доном Боско, не сумуймо, наша надія в Бозі, а Він ніколи не підведе», – наголосив Глава Церкви.

Слід відзначити, що під час Літургії семеро молодих жінок і юнаків посвятили Богові своє життя і, склавши священну обіцянку, увійшли до так званого «третього чину» салезіан – салезіан-співпрацівників, щоб, не полишаючи звичайного життя і своїх родин, усі свої сили віддавати боротьбі за Божу правду, просвічення і виховання української молоді, ствердженню Божого Царства у своїй рідній Україні.

Крім того, після братньої трапези Блаженніший Святослав мав  зустріч із провінційною радою салезіан і обговорив питання розвитку згромадження в України та його місії.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.