22 березня Блаженніший Святослав звершить чин інтронізації владики Василя (Івасюка)

22 березня в м. Коломиї на Івано-Франківщині відбудеться інтронізація владики Василя (Івасюка) на престол Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. З цієї нагоди Божественну Літургію в катедральному соборі Преображення Христового очолить Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Із ним співслужитимуть: Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, владика Володимир (Війтишин), Митрополит Івано-Франківський, та близько 20 єпископів УГКЦ та РКЦ.

Участь в урочистому Богослужінні візьмуть біля 300 священнослужителів, представники монашества, вірні з усіх теренів єпархії та представники державної влади, повідомив о. Василь Перцович, прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Урочистість розпочнеться о 10.45 зустріччю Блаженнішого Святослава. Відтак служитиметься Божественна Літургія (початок об 11.00), під час якої відбудеться чин інтронізації нового Правлячого архиєрея Коломийсько-Чернівецької єпархії.

О 10.45 розпочнеться пряма трансляція події на обласному телебаченні «Галичина», міському телеканалі «НТК» та на сайті Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Напередодні інтронізації владика Василій (Івасюк) зазначив, що пріоритетами свого служіння бачить душпастирську працю з дітьми та молоддю і катехизацію вірян. «Церква потребує осіб, які б мали покликання до богопосвяченого життя ? монахів, людей, які повністю віддаються Церкві. Священики це роблять, але потрібні монахи, як у Чернівецькій області, так і в Коломиї, Верховині…» ? говорить єпископ.

Після інтронізації запланований вихід владики Василя до журналістів.

Нагадаємо, що 13 лютого 2014 року у Ватикані було повідомлено про те, що Блаженніший Святослав (Шевчук), Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, за згодою Синоду Єпископів УГКЦ та порадившись з Апостольською Столицею, створив Кримський екзархат УГКЦ, виокремивши його з дотеперішнього Одесько-Кримського екзархату УГКЦ, а дотеперішнього Екзарха Одесько-Кримського владику Василя (Івасюка) призначив Єпархом Коломийсько-Чернівецьким УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.